Scurta prezentare Yamaha YZF-R125 2019

13.11.2018

Yamaha YZF-R125, emotii R1 

Pentru sezonul 2019, motocicleta YZF-R125 a fost optimizata pentru a da nastere celei mai sofisticate motorizari 125cc. Noul model a fost dezvaluit de producator in cadrul Intermot 2018. Cu look inspirat de modelele mai mari si mai rapide din aceeasi gama, YZF-R125 se adreseaza cu predilectie pilotilor tineri, dar si celor experimentati. Casa Iwata a creat un model de serie R potrivit atat pentru posesorii de carnet A1, cat si pentru cei cu carnet A2 din Marea Britanie si din restul Europei care visau la o motocicleta in stilul modelelor de curse MotoGP dezvoltate de Yamaha.

YZF-R125 este o motocicleta supersport Yamaha entry-level care in afara de motorul cu sistem revolutionar de distributie variabil incorporeaza si un sistem de injectie optimizat. De asemenea, cand motorul lucreaza la temperaturi inalte, sistemul imbunatatit de racire favorizeaza eficienta. Tot in termeni de eficienta, inginerii au optat pentru reducerea dimensiunilor camerei de combustiei, ceea ce se reflecta printr-o mai buna distribuire a puterii si rezulta intr-un consum mai scazut.

 

 

In ceea ce priveste sasiul, acesta nu a suferit schimbari drastice, insa legat de geometrie s-au efectuat unele modificari pentru a crea premisele unei rulari mai sportive.

Noul sistem Variable Valve Actuation contribuie printre altele la imbunatatirea acceleratiei.

Look-ul agresiv al acestui model este conferit de prezenta luminilor LED si de cadrul Deltabox rafinat.

Cu toate ca se apropie de zece ani de existenta pe piata, R125 nu a primit pana acum schimbari majore, exceptand un update estetic in 2014. Asa ca in 2019 japonezii au considerat ca este momentul oportun sa aduca ceva nou. Motorizarea inovativa faciliteaza o experienta de pilotare excelenta in mediile urbane. Motorul monocilindru cu racire pe lichid furnizeaza 14, 7 cai putere la 12, 4Nm si vine cuplat la o transmisie cu sase trepte de viteza.

La capitolul styling, motocicleta 2019 R125 se inspira de la modelul de superbike R1. Scheme de culoare disponibile: Yamaha Blue, Tech Black si Competition White.

Principalii concurenti de pe piata pe acest segment sunt Aprilia RS 125 si Kawasaki Ninja 125 2019.
Este greu sa nu observam popularitatea marcilor japoneze o data ce ele au dat forma si au conturat acest segment, avand in vedere ca totul pare a se rezuma la un joc de cativa inch diferenta care implica cativa principali competitori. Cu asta in minte, putem identifica inca un concurent pentru YZF-R125, modelul Honda CBR125R. Intocmai ca modelul Yamaha, motocicleta Honda se inspira de la divizia de curse.

In concluzie, ramane la latitudinea fiecarui pilot ce motocicleta 125cc prefera, insa modelul YZF-R125 promite o experienta super sport fara compromisuri si este greu de ignorat datorita look-ului cool pe placul generatiilor tinere.

 

 EticheteStiri recente


12.11.2019

Coloreaza-ti viata cu BLACK FRIDAY ATVRom!

Ai auzit de oferta ATVRom de Black Friday? E de NERARAT de colorata!  Ti-am creionat 3 zile d ...


04.07.2019

Optimizari in lineup-ul cross-country Yamaha 2020

In legatura cu gama motocross Yamaha a sezonului 2020, se pot puncta doua aspecte: motocicleta YZ250 ...


10.06.2019

5 motociclete Yamaha destinate tinerilor piloti

Copilul tau si-a exprimat dorinta de a face primii pasi in off road? Este cazul sa iei atitudine si ...