Stiri

30.03.2018

Noua Yamaha TY-E

Casa Iwata a dezvaluit la Salonul de Motociclete din Tokyo noua TY-E, o motocicleta electrica. Inca in studii pentru a descoperi avantajele propulsorului sincron, Yamaha TY-E va fi prezenta pe pista de la Cupa FIM Trial-E 2018 ca partenera a riderului Kenichi Kuroyama. Acesta se va urca prima data in saua modelului electric Tre Diapason in weekend-ul 14-15 iunie in Franta, la Auron si in Belgia pe 21-22 iulie.

 

 

TY-E a fost proiectata ca urmare a programului „Evolving R&D”, ce isi propune sa studieze ultimele concepte si tehnologiile viitoare Yamaha. Noua motocicleta Yamaha „verde” vine echipata cu un motor electric gandit pentru a oferi performante maxime in offroad si dispune de control electric, pentru a-i avantaja pe rideri.

In afara de a fi un element de design, carcasa din carbon usoara are rolul de a facilita o buna rigiditate in scopul maximizarii performantelor pe traseu. Constitutia usoara nu interfereaza cu dinamica pe traseu.

Pilotul japonez concureaza actualmente in clasa IA Super la toate campionatele japoneze de Trial si va reprezenta echipa Yamaha Factory.

 

 

Video Yamaha TY-E 2018 

 

 

Drept rezultat al tehnologiei implementate noii Yamaha electrice, raspunsul excelent si sentimentul de putere sunt beneficii cheie atat la rularea cu viteze mici, cat si mari.

 

Specificatii

Dimensiuni (lungime x latime x inaltime): 2,003 mm x 830 mm x 1,130 mm

Ampatament: 1,310 mm

Garda la sol: 350 mm

Greutate: circa 70 kg

Motor: Electric sincron

Baterie Litiu

Ambreiaj: multi-disc hidraulic

Sasiu monococa din fibra de carbon

 


Etichete: , , , ,