Yamaha DT-07 Flat Track Concept dezvaluit la AIMExpo

19.10.2015

Yamaha a prezentat un concept flat-track DT-07 pornind de la modelul MT-07 in cadrul evenimentului de prestigiu AIMExpo din acest weekend, din Orlando, Florida – SUA. Acest eveniment reuneste cei mai importanti jucatori din industria powersports si moto prezenti in special pe piata americana, indiferent de origine.

Proiectat si realizat de Jeff Palhegyi Design, in colaborare cu Yamaha Motor US, mai exact cu diviza de curse, conceptul flat-track DT-07, dotat cu un motor bicilindric imprumutat de la modelul MT-07 si adaptat, plus o evacuare speciala Graves Motorsport pentru curse a fost dezvaluit in culorile aniversare ale Yamaha (ne amintim ca anul acesta brand-ul implineste 60 de ani) si a si impresionat. Nu numai ca vorbim despre popularitatea curselor de flat-track pe continentul nord-american, o varietate de track-racing foarte iubita, dar si pentru ca arata foarte bine, cu un aer energic.

Odata cu aparitia MT-07 (sau FZ-07, in terminologia americana), au fost multi care au vazut-o ca pe o motocicleta ce poate fi adaptata optim competitiilor track-racing, in special celor de flat-tracking. Directorul Motorsports Racing Division din cadrul Yamaha Motor US Keith McCarty a si recunoscut ca motorul cu doi cilindri “Crossplane Concept” are un cuplu bun la regimuri joase si medii ceea ce il recomanda pentru o astfel de aplicatie. Iar faptul ca MT-07 are o platforma extrem de adaptabila unor customizari, a favorizat aparitia acestui model ideal flat-track.

Cu un bodywork unitar inteligent construit pentru curse, vopsit in schema Yamaha’s 60th-Anniversary, DT-07 este dotat cu un sasiu special construit pentru orientarea flat-tracking, cu o bascula cu pivot ajustabil, furca modificata a modelului R6, plus suspensii Ohlins spate si jante Propulsion Labs. Si evident, lipseste sistemul de franare pe fata, caracteristica a modelelor track-racing.

Care ar fi singurul dezavantaj al conceptului DT-07 cu motor de 689cc si ECU programabil? Nu-l vom vedea in showroom-uri, doar in paddock-urile AMA Pro Flat Track series (probabil si in alte curse de acest gen) si bineinteles, pe pistele ovale.EticheteStiri recente


13.11.2018

Scurta prezentare Yamaha YZF-R125 2019

Yamaha YZF-R125, emotii R1  Pentru sezonul 2019, motocicleta YZF-R125 a fost optimizata pentru ...


08.10.2018

Rezultat bun pentru Yamaha la Buriram

  După raliul de motociclism viteză din Thailanda, Valentino Rossi a considerat ca ...


07.08.2018

Noi aditii in gama cross Yamaha

Yamaha Motor Corporation, USA a introdus modelele de motociclete cross pentru sezonul 2019. In frunt ...