Stiri

23.09.2015

Yamaha confirma colaborarea cu Crescent si revenirea in WSBK

Yamaha a confirmat de curand ca intentioneaza sa-si uneasca fortele cu Crescent Racing pentru noul sezonul 2016 de World Superbike. Este bine cunoscut faptul ca sub patronajul producatorului nipon s-a castigat primul campionat Mondial de Superbike in 2009, pilot fiind pe atunci Ben Spies. A urmat mai apoi o retragere, undeva la sfarsitul anului 2011, timp in care Noriyuki Haga, Troy Corser, James Toseland, Marco Melandri and Cal Crutchlow au “gustat” victoria pe un R1.

In tot acest timp Crescent a fost sinonim cu Suzuki, echipa de baza a britanicului Paul Denning avand proiecte in BSB, MotoGp dar si WSBK. De asemenea, celebrul Alex Lowes, campion BSB 2013 va continua sa colaboreze cu Crescent avandu-l drept coleg pe Sylvain Guintoli campion WSBK in 2014.

Cu toate cele mentionate mai sus, Josh Brookes calare pe un R1 a reusit sa ia anul acesta titlul de la AMA Championship, Suzuka 8 Hours si conduce in BSB alaturi de Josh Brookes. “Ne-a luat aproximativ un an pentru a valorifica potentialul noii motociclete R1 si iata ca rezultatele nu au intarziat sa apara. Cu victoria de la 8H of Suzuka si rezultate pozitive pe care echipele noastre oficiale le-au strans in toata Europa am reusit sa rescriem din nou istoria in Supersport.” a declarat Eric De Seynes, director executiv la Yamaha Motor Europe.


Etichete: , ,