Rezultat bun pentru Yamaha la Buriram

08.10.2018

 
După raliul de motociclism viteză din Thailanda, Valentino Rossi a considerat ca performantele lui YZR-M1 in timpul cursei au fost multumitoare explicand: „În acest weekend am îmbunătățit mult motocicleta”.

Riderul Movistar Yamaha MotoGP pare să-și fi intrat în forma bună la Marele Premiu PTT Thailanda, mai ales datorită faptului că s-a calificat sâmbătă la doar 0.011 de poziția din pole, iar duminică a avut de asemenea un ritm favorabil pe Circuitul Internațional Chang.

Cursa de la Buriram s-a încheiat cu victoria lui Marquez, dar italianul a ocupat o solidă poziție 4 ceea ce înseamnă că atât el, cât și motocicleta Yamaha pe care o pilotează, model YZR-M1 se îndreaptă în direcția bună.
Iată declarația starului din Tavullia: „Din păcate, nu am fost suficient de puternic pentru a urca pe podium, însă am avut o cursă mult mai bună decât ultimele trei sau patru din acest campionat”. În Austria el a ajuns la finiș cu 14 secunde mai târziu, la Misano 19 secunde l-au despărțit de victorie, iar la Aragon, alte 15 secunde au făcut diferența.
 
Rossi a mai adăugat: „Am stat în frunte, am început din prima linie, suntem competitivi. Încă nu este de ajuns pentru că Marquez și Dovizioso sunt puțin mai rapizi decât noi și trebuie să înțelegem dacă rezultatul se datorează pistei ori am făcut un mic pas în față”.

Circuitul din Japonia este unul pe care Rossi îl îndrăgește.
Riderul de 39 de ani are în plan să petreacă timp acasă apoi urmează să se îndrepte cu „bateriile încărcate” spre Motegi: „Mă întorc în Italia. Sunt prea bătrân. Am nevoie de patul meu, televizor, bucătăria mea... Mă duc în Japonia destul de optimist că voi fi puternic. De obicei, Motegi este un circuit favorabil pentru mine, îmi place. Sper să fie pista uscată deoarece anul trecut a fost un coșmar în condiții ude. Dar vom vedea. Nu doar în Japonia, ci și în rest. Dacă într-adevăr îmbunătățirile se datorează motocicletei, trebuie să fim competitivi în următoarele trei runde deoarece acum Ducati și Honda sunt mai puternice cu fiecare cursă”.

Raliul din Thailanda a fost tactic, asemănător cu ce s-a întâmplat la Brno, iar Rossi tinde să îl compare cu ciclismul: „Cursele se schimbă mult. O «Etapa» este o probă din ciclism. Multă luptă. Toți așteaptă, unul încearcă să se impună, dar cei care sunt mai rapizi merg împreună și după câteva tururi încetinesc și altul încearcă la rândul său să intre în față, este o cursă foarte strategică”.

După un rezultat pozitiv la GP-ul thailandez, Valentino și Yamaha speră că în ultimele patru runde din sezon să obțină victoria.

 
 
 
 
 


EticheteStiri recente


12.11.2019

Coloreaza-ti viata cu BLACK FRIDAY ATVRom!

Ai auzit de oferta ATVRom de Black Friday? E de NERARAT de colorata!  Ti-am creionat 3 zile d ...


04.07.2019

Optimizari in lineup-ul cross-country Yamaha 2020

In legatura cu gama motocross Yamaha a sezonului 2020, se pot puncta doua aspecte: motocicleta YZ250 ...


10.06.2019

5 motociclete Yamaha destinate tinerilor piloti

Copilul tau si-a exprimat dorinta de a face primii pasi in off road? Este cazul sa iei atitudine si ...