Noi aditii in gama cross Yamaha

07.08.2018

Yamaha Motor Corporation, USA a introdus modelele de motociclete cross pentru sezonul 2019. In fruntea lineup-ului troneaza modelul cu ADN competitiv YZ450FX alaturi de alti doi pretendenti de top, YZ250FX si YZ250X.  

 

 

 

Motocicleta 2019 Yamaha YZ450FX are un design al motorului optimizat (geometrie noua a cilindrului, piston etc.) si ofera un plus de control si stabilitate pe drumurile off road, abilitati imbunatatite la virare si tractiune sporita. Ca noutate, 2019 YZ450FX este prima motocicleta cross de productie care ofera sistem Wi-Fi inovator si mentine de asemenea aplicatia Power Tuner disponibila si pe modelul 2018 Yamaha YZ450F. Aplicatia poate monitoriza o serie de informatii diversificate - conditii de drum, setari ale motocicletei, rpm, temperatura lichidului de racire al motorului si multe, multe altele. Intregul sistem poate fi privit ca o unealta care faciliteaza inclusiv comunicarea in grup.  

 

 

 

O alta particularitate consta in pornirea electrica updatata ce utilizeaza un starter compact cu pozitie revizuita si baterie litiu-ion ultra-usoara, fapt ce rezulta intr-o manevrabilitate mai usoara si mai rapida. Totodata, riderul din sa dispune de avantajul de a adapta motocicleta YZ450FX in functie de conditiile de teren sau de vreme printr-o simpla apasare de buton (dual-engine engine mapping). Sistemul de esapament modificat are rol in imbunatatirea performantei si in distribuirea mai eficienta a greutatii. O alta optimizare a fost realizata la nivelul transmisiei si ambreiajului cu obiectivul de a spori controlul si pentru a oferi durabilitate. Nici partea legata de ergonomie nu a fost neglijata de catre inginerii Yamaha care au rafinat manevrabilitatea cu ajutorul unui nou cadru compact. 

 

     

 

In afara sasiului re-proiectat, motocicleta YZ450FX 2019 include un nou rezervor de combustibil, o inaltime a seii redusa si manere ajustabile, suspensii moderne ajustabile cu amortizoare KYB care ofera echilibru intre manevrabilitate si absorbtia socurilor pentru a furniza performante demne de un adevarat campion si au ambele capete optimizate pentru cursele de Grand National Cross Country (GNCC) si Hare Scrambles. Pe langa transmisia larga si suspensia special tunata, modelul 2019 YZ450FX se bucura de o mai mare capacitate mai mare a rezervorului de combustibil, anvelopa spate 18 inch, setari ECU speciale care ajuta la maximizarea performantelor si pentru abordarea cu incredere a terenurilor dificile, pline de provocari. Nici in ceea ce priveste proaspatul model 2019 YZ250FX inginerii japonezi nu au precupetit eforturile, ca dovada motorizarea puternica cu pornire electrica simpla si multiple alte specificatii care recomanda aceasta motocicleta iubitorilor de intreceri sau celor care doresc sa se afirme in concursuri de profil. Performantele motorizarii in doi timpi sunt transferate modelului creat pentru curse cross country 2019 Yamaha YZ250X, descris printr-un cadru din aluminiu usor si care preia din specificatiile motocicletei YZ250. Intr-un cuvant, totul a fost gandit pentru a crea o forta de neoprit pe trasee off road amenajate sau neamenajate.  

 

  EticheteStiri recente


04.07.2019

Optimizari in lineup-ul cross-country Yamaha 2020

In legatura cu gama motocross Yamaha a sezonului 2020, se pot puncta doua aspecte: motocicleta YZ250 ...


10.06.2019

5 motociclete Yamaha destinate tinerilor piloti

Copilul tau si-a exprimat dorinta de a face primii pasi in off road? Este cazul sa iei atitudine si ...


13.11.2018

Scurta prezentare Yamaha YZF-R125 2019

Yamaha YZF-R125, emotii R1  Pentru sezonul 2019, motocicleta YZF-R125 a fost optimizata pentru ...