Stiri

21.07.2015

Guy Martin si Triumph incearca sa doboare recordul de viteza

Celebrul prezentator TV si pilot, Guy Martin, va incerca impreuna cu cei de la Triumph, sa doboare actualul record de viteza pentru motociclete care in prezent este detinut de Rocky Robinson pe  Top Oil-ack Attack Streamliner. Acesta va pilota un model special, Triumph Rocket III Streamliner ce este propulsat de doua motoare turbo de 2300cc ce dezvolta o impresionanta putere de 1000 cai putre la 9000rpm.

Evenimetul de stabilire a noului record mondial este programat sa aiba loc intre 20-23 august in Bonneville Salt Flats. Actualul record de viteza pentru motociclete cum spuneam si mai sus, este de tinut de Rocky Robinson si este de 605,7 km/h. Guy Martin spera sa readuca titlul de cea mai rapida motocicleta din lume constructorului britanic Triumph dupa o absenta de 45 de ani. Cei de la Triumph au stabili recordul de viteza in 1955 cu o motociclete de 311,7 km/h, pilotata de Johnny Allen. Evenimentul a avut loc in aceiasi locatie, Bonneville Salt Flats, iar pentru performanta obtinuta britanicii si-au denumit una dintre cele mai celebre motociclete din gama lor, Triumph Bonneville.

Triumph Rocker III Streamliner, este o motocicleta speciala, pe langa cele doua motoare alimentate cu metanol, acesasta mai dispune de o monoca ce are o lungime de 7,8m, o latime de 0,6m si inaltime de 0,9 m.


Etichete: , , , , ,